CC-inspiration

Ni som följer oss på Facebook eller är medlemmar i vår Facebookgrupp har förhoppningsvis inte missat att just nu pågår vårens cybercrop! ”Och vad är då en cybercrop?!” kanske du undrar. Jo, en cybercrop är helt enkelt en scrapträff på nätet där det förekommer tävlingar, utmaningar, livesändningar mm. Vår crop startade i måndags, den 8/4, och fortsätter till och med den 24/4.

I dagens inlägg tänkte jag visa några av våra 8 utmaningar och vad de går ut på. Det kanske lockar just dig att vara med om det blir lite avdramatiserat?

I väntan på att croppen skulle dra igång så körde vi en uppvärmningsutmaning redan på fredagen, vi vill ju inte att nån ska sträcka sig i embossingmuskeln eller sticka sig på sin craft-pick! Utmaningen bestod i att lifta Jennys underbara LO:

Att ”lifta” innebär att man inspireras av det någon annan gjort utan att kopiera det rakt av, man kan tolka färger, motiv, komposition osv. I min tolkning blev Jennys LO ett kort. Det jag inspirerades av var, förutom hennes komposition, att använda svart tråd och remsorna av washitape.

DT-Malins utmaning var ett flödesschema där man skulle ta sig från start till mål via så många ”rutor” som man själv kände för.

Mitt flödesschema blev cardstock -> stencil(er) -> band eller washi -> diecuts -> vellum -> färg.

En färg- och bildutmaning bjuder DT-Tettiz på. Man ska inspireras av bilden och använda samtliga fyra färger på sitt alster.

För mig blev det en fjäril (det är väl nästan som en kolibri??) som jag stämplade, embossade och sen färgade in (med distress oxides) med de tillhörande stencilerna.

Sist men inte minst vill jag lyfta fram DT-Åsas utmaning att skapa ett valfritt alster i CAS-stil, alltså clean and simple. Åsa själv är ju den okrönta CAS-drottningen och bäst på att beskriva vad det handlar om. Klicka HÄR , HÄR eller HÄR (öppnas i nya flikar) för att läsa mer.

Jag valde att göra ett kort där jag använde motivets die för att stansa genom fronten men stämplade själva motivet på insidan av kortet.

Stämplarna är MFTs ”Briliant butterflies” (beställningsvara) och Mama Elephants ”Mini everyday messages”.

Svårare än så här är det inte att delta i en cybercrop – skapa något hemma vid pysselbordet utifrån givna ramar. Sen fotar du ditt bidrag och laddar upp det på därför avsedd plats på Facebook. Hela designteamet (och många av våra fantastiska gruppmedlemmar) finns där för att hjälpa dig rätt om du känner dig osäker. Så kom och var med! Du hittar oss HÄR. Varmt välkommen!

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar