Fokus på bokstäver och text i Art Journal uppslag

Idag tänkte jag bjuda på lite inspiration till sommarbingot och närmare bestämt ruta 1 i temaraden: Gör ett alster med fokus på bokstäver/text.

Är du obekant med det maffiga sommarbingo vi har just nu kan du läsa allt om det här. Om du som jag har lite svårt att komma igång, vill jag varmt rekommendera art journaling. Och med den här tekniken kryssar du en ruta i ett nafs.

Jag började med att dra lite med Distress Oxide dynorna direkt på mitt glasunderlägg (travel glass media mat), spraya lite med vatten (inte så det blir pölar) och sedan pressa uppslaget mot. Detta upprepar jag tre gånger så att jag får tre olika färgfält i horisontella ränder. Det ger någon slags grund med färgerna, men det behöver hända mer.

Därför tar jag fram en bit plastfolie och drar de tre färgerna över plasten i samma tre ränder, sprayar lite lite vatten över och trycker plastfolien över uppslaget som en stämpel. Den ska inte slätas ut utan pressa så det blir märken av skrynklorna.

Sen börjar jag färga in stencilerna. Ett lager med bara fågeln. Nästa lager med texten genom fågeln som nedan. Sedan tar jag bort fågeln och gör i avvikande färger utanför fågeln.

På andra sidan uppslaget färgar jag in texten, solen och molnen.

Sist stänker jag med lite vit färg över (jag brukar använda färg från sprayflaskan, skruva av korken och knacka på röret med färg så det stänker över pappret) och gör en tunn ram med en svart penna.

Materiallista

Mediums: Distress Oxides, svart penna, vit sprayfärg

Stenciler: Alpha Dina Wakley , Time flies, Mantras Dina Wakley , Sunray (snarlik den jag använt, vilken är slut i lager)

Övrigt: art journal ( här hittar du fler varianter)

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Lämna ett svar