Små paket… men dyra!

Tänk att ju större dottern blir, desto mindre – och dyrare – blir julklapparna! Jag påstår inte att Barbie, Littlest Pet shop eller spel till Nintendot är billiga, det är de långt ifrån, men det verkar finnas en klar korrelation mellan pris och paketstorlek 🙂 När priset på julklapparna går upp så blir de automatiskt färre till antalet och då tänker jag att det är roligt att göra dem lite extra piffiga i alla fall.

För några veckor sen visade Katti upp sina fina paket som hon gjort med dien Sizzix box – Pillow & Poinsettia. (HÄR hittar du det inlägget, öppnas i ny flik). Hennes döttrar är jämngamla med min så hon behöver säker också fina småpaket! Det var hon som inspirerade mig att köpa samma dieset och uppenbarligen fler än mig eftersom den hunnit ta slut i butik ytterligare en gång sen dess. Maila Anna på anna@pyssloteket.se om du vill försäkra dig om ett eget exemplar.

Den här dien är nästan oförskämt enkel att sätta ihop! Stansa bara ut låddien två gånger, den ryms precis två gånger på ett 6″-papper. Jag gillar hyfsat tunt mönsterpapper till sånt här då det är enklare att vika utan fula bristningar.

Vik och pressa till fliken längs ena långsidan och använd sen din favoritfästprodukt. Jag kör både lim och tape för att vara på den säkra sidan. 🙂 När ena långsidan är ihopfäst så upprepar man bara proceduren på andra sidan.

Sen gäller det att lite försiktigt vika och forma de rundande flikarna i ändarna.

Eftersom ändarna buktar lite inåt så tycker jag det är enklast att försluta asken med nån typ av snöre. Sen är det bara gå loss med pyntet, kom bara ihåg att snöret behöver gå att knyta upp också. Här har jag använt den poinsettiadie som följer med i setet och stansat ut från pappersspill i olika färger.

Eftersom det finns en bonusdotter i familjen också så blev det en ask till, denna gång med snöflingor från Altenew, Layered snowflake 2 (beställningsvara), som jag stansade ut i det underbara nyinkomna glitter- och metallicpappret från Tonic, i det här fallet Tropical tide och Tidal wave i kombination med Lawn fawns Pixie dust.

Den här dien har jag på känn kommer att bli väldigt välanvänd här hemma, inte bara till jul utan till alla möjliga tillfällen. Byter man bara ut pappret och dekoren så funkar den ju när som.

 

Det här var mitt sista inlägg för 2022 och jag vill passa på att önska alla en riktigt vilsam julhelg och ett gott nytt 2023.

Kram!

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar