Pillow boxes

Ja eller kuddlådor skulle man ju kunna direktöversätta rubriken med. Men kuddlådor känns inte riktigt rätt, då tänker jag på sådana där förvaringslådor man har under sängen. Men pillow box, då tycker jag det stämmer lite bättre med vad det faktiskt är. 

En pillow box är något som går att skapa själv utan die, men allt blir så mycket lättare med en die som har det perfekta måttet för tex presentkort, smycken, hårsnoddar eller andra småsaker. Kanske även praliner inlagda i lite cellofan innan de stoppas i boxen. Jag har här använt mig av Sizzix Box – Pillow & Poinsettas, med den kommer även en söt julstjärna som är superenkel att göra. Själva boxens die ska man stansa ut två gånger och sen enkelt limma ihop, eller att använda dubbelhäftande tejp är lika smidigt. Det är en smaksak vad man föredrar att använda. Delarna till blomman kan man också stansa ut dubbelt, vilket jag gjort här för att få en fylligare blomma och även för att få fler blad.

Det är väldigt roligt att göra dessa små boxar, och perfekt att använda alla sina fina papper som kanske råkar vara rätt många, iaf om man heter Katti… Här har jag använt färgat kraftpapper från Tim Holtz, embossat med en äldre embossingfolder från Cuttlebug tror jag, sen har jag helt enkelt sandpapprat uppepå stjärnorna. Inkat in kanterna runt om boxen och sen lite snöre så är det klart 🙂

Men lika roligt är det att färga in sitt egna papper. Tex med Dylusions shimmer spray! Fördelen med Dylusions shimmer spray är att de finns tillgängliga året runt, till skillnad från Tim Holtz Mica spray som endast släpps till Halloween och Jul. Det fiffiga i det här är att det är precis samma sorts spray, enda skillnaden är färgskalorna. Dylusions är lite klarare och gladare färger, medans Tim Holtz färger är lite murrigare och stämmer bättre med hans distressfärger. Men jag lovar att du hittar många favoriter bland Dylusions färger. Jag ska erkänna att jag har allihop! Boxen nedan har jag sprayat med två olika gröna och sen en guldig. Själva skimret kommer fram när färgen torkar så ibland får man spraya lite igen beroende på vilken effekt man eftersträvar. Efter att jag sprayat och pappret torkat så använde jag en embossingfolder från Altenew som jag färgade in ”den släta” sidan med svart archival ink. Mer om den tekniken kan du läsa om här och här, en teknik som jag själv snappade upp någonstans på YouTube och blev helt kär. Såklart spred jag den vidare till resten av Dt-gänget och alla föll pladask!

Även här har jag använt shimmer sprays för att färga in de olika delarna till snöstjärnan. Just den här stjärnan är en layering die från Altenew, här är länken om du vill beställa den hos Pyssloteket. Då mailar du länken till anna@pyssloteket.se så återkommer hon med pris och tillgänglighet.

Till den här lådan så har jag dekorerat med en rosett som är en sk Colorize från Tim Holtz/Sizzix som kom i höstas. Den köpte jag direkt men har faktiskt inte kommit mig för att använda den förrän nu. Jag tyckte den passade perfekt här på den lilla boxen. Jag stansade ut delarna till rosetten i rött cardstock och färgade sen de delar som jag vill ha lite mörkare med Distress Aged Mahogany ink. Avslutade med att spray lite shimmer spritz i guld.  Alla julpapper kommer från min julpapperssamling och jag ska erkänna att jag har ingen aning om vilka jag har använt för det glömde jag helt av att skriva ned.

Så här blev min lilla samling den här gången, men jag kommer definitivt att göra flera!

Önskar dig en härlig fortsättning på Diecember!
Du hänger väl med i vår julutmaning? Den kan du läsa mer om här

 

Vi hörs igen!
/Katti
@craftavide på Instagram

 

Inläggsförfattare: Katti

Jag är en glad och kreativ tjej med alldeles för många järn i elden! Höns, hundar och katter tar upp en stor del av min tid, övrig tid försöker jag pyssla och umgås med min familj och vänner. Två tonårsdöttrar och Make består min närmaste familj av :-) Min pysselstil skulle man nog kunna kalla lite spretig, mycket mixed media, gillar grunge och vintage men också klara glada färger! Det enda jag egentligen inte gör är kort i CAS-stil, jag får inte till det helt enkelt. Vita rena ytor är nog inte min grej!

3 reaktioner på ”Pillow boxes

  kerstin462kesu

  (7 december, 2022 kl. 12:41)

  Kalasfint! Vad använder du för papper när du gör egna färger och mönster med sprayer och embossingfoldrar?

   Katti

   (28 januari, 2023 kl. 12:13)

   Hej!
   Oftast använder jag akvarellpapper för att det ska tåla all väta från sprayerna. Cansons watercolor paper gillar jag mycket!

  Små paket… men dyra! – Pyssloteket

  (24 december, 2022 kl. 08:01)

  […] Katti upp sina fina paket som hon gjort med dien Sizzix box – Pillow & Poinsettia. (HÄR hittar du det inlägget, öppnas i ny flik). Hennes döttrar är jämngamla med min så hon […]

Lämna ett svar