Hur ser ditt recept ut för en kreativ sommar?

Vad är temperaturen på ditt pysslande sommartid? En del slutar ju pyssla nästan helt medan andra ger sig på massproduktion av julkort, har jag märkt. För egen del fortsätter jag pyssla ungefär lika ofta som vanligt, men det tenderar att byta form och stil. Ambitionsnivån sänks och jag söker mig ofta till friare former i min art journal.

En annan sak jag gillar sommartid är pysselutmaningar. Jag brukar nästan alltid sätta check på alla de utmaningar som Pyssloteket brukar ha. Och hoppas göra så även i år.

Du har väl läst om årets utmaning? De är utformade som kokboksrecept att följa. Haka inte upp dig på att de heter saker som mandelkubb och palt utan fokusera på ingredienserna så kommer det gå galant.

Idag tänkte jag visa upp hur jag ”lagade” Babsans palt och Malins vätskeersättning.

I Babsans palt är uppdraget att skapa ett valfritt alster där färgerna gul, vit, grå och rosa ska vara framträdande. Alstret ska vara skapat i clean and simple-stil och innehålla minst två paltar (cirklar). Som extra, frivillig, twist ville Babsan att man skulle ställa sin timer på paltens koktid, en timme, och försök hålla sig inom den.

Jag började med att rita två stora cirklar med blyerts som jag sedan målade med akvareller och Nuvo Shimmer Powder som jag spätt ut med lite vatten i en färgkopp. Jag har också använt lite Distress ink Re-inker i färgen Spun Sugar. Jag stänkte även lite med penseln.

Sedan stämplade jag Altenews tjusiga stämpel Enchanting Beauty över sidan. Jag använde Lawn Fawns River Rock stämpeldyna. Sedan använde Tim Holtz stenciler Dot fade och Linked Cirkles. Jag har använt vit spray från Dylusions (den vita utan Shimmer går att beställa från anna@pyssloteket.se) och använt en Blending borste med Distress Oxide Black Soot lite försiktigt som grått genom stencilen. Texten kommer från stämpelsetet Courageous you.

Jag gillar egentligen palt, min dagmamma lärde mig äta det när jag var liten men aldrig hade jag väl trott att resultatet av en pysselstund skulle kännas ljust och skirt med paltreceptet som pysselinspiration. Tack Babsan för utmaningen och låt oss följa uppmaningen på min art journal sida: pyssla riktigt mycket i sommar.

Någon dag senare lydde jag mitt eget råd och fortsatte mina äventyr i Art journalen genom att följa receptet på Malins vätskeersättning:

” 1. Använd valfria Distress medium i färgerna Spun sugar, Saltwater taffy och Mermaid Lagoon!

2. Lägg till andra valfria medium om du vill och smaksätt och/eller krydda med dekorationer och använd de redskap/verktyg ditt hjärta vill.”

Jag började med att mista (spraya vatten på) mitt art journal uppslag och målade på Distress ink re-inker i färgerna spun sugar och mermaid lagoon. Jag sprayade på mer vatten ibland och lät det rinna. Sedan använde jag Tim Holtz stencil Lace och mönstrade på med Distress Oxide Saltwater taffy och Distress ink Mermaid Lagoon.

Sedan har jag sprayat med lite vitt genom stencilen på det blå. Jag gillar de ljusa färgerna tillsammans med stencilen. Det får mig att tänka på en sommargardin i spets som fladdrar i ett öppet fönster.

Därför tyckte jag att sländan och texten från Visible Image Live in the moment passade så bra:

Jag har duttat lite Cosmic Shimmer Opal Polish i Cooper Pearl på det rosa fältet, se om ni anar skimret:

På motsvarande sätt har jag använt Blue Pearl på det blå:

Det blir en intressant lyster utan att ta bort tonen på färgerna under. Cosmic Shimmer Opal Polish är en beställningsvara.

Sist men inte minst har jag stänkt med Dylusions Shimmer spray Rose Quartz och några droppar från Desert sand .

Undrar vad jag vill ”laga” härnäst. Är lite sugen på Stephis färgglada sallad eller Therese Tårtkalas… Men mest av allt är jag sugen på att se vad ni skapar av recepten!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag skapar mest kort, men även art journal-sidor och mini-album. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

1 reaktion på ”Hur ser ditt recept ut för en kreativ sommar?

Lämna ett svar