Årets produkt

Nu är det dags att utse Årets produkt. Jag tänkte dock ta mig lite friheter med denna kategori och dela upp den något för att bara plocka EN ENDA PRODUKT i denna hobby visade sig vara lite väl svårt, så får jag presentera de 5 underkategorierna; Årets form, Årets slamkrypare, Årets sladdis, Årets största villhöver och till sist Årets variant.

Årets form

Vinnare av årets form blir ju lätt det nya formatet slim line. Under tidiga våren så släppte både Mama Elephant och Lawn Fawn dies för denna nya form. Måtten är dock lite skiftande mellan de olika märkena och så klart mellan amerikanska och europeiska ”standarder”. Det som är roligt med denna nya form är ju dock att man får så mycket mer yta att leka på. I bloggen tog vi oss an detta i olika varianter.

Malin gjorde detta snygga grattiskort i detta blogginlägg.

Jag visade en stående variant med Lawn Fawns Unicorn Picnic i ett blogginlägg i juli.

Karin använde sig också av det stående formatet när hon visade upp detta julkort i november.

Årets slamkrypare

Årets slamkrypare går till Lawn Fawns jul-set Snow globe scenes. Lawn Fawn har ju traditionellt 4 släpp per år då vårens och höstens är de större av dem. Det är lätt att man missar någon av alla produkter just när släppet kommer. För att inte alla ska bli för överväldigade brukar de ju dessutom dela upp sina inspirationsveckor i 2 omgångar och då är det ju inte så konstigt att man missar något. Detta hände mig när jag kom till butiken (och trodde jag hade full koll på releasen) och där hänger detta underbara lilla set med tillhörande dies och add-on för att kunna skapa en snöglobs-shaker.

Här ser ni två varianter man kan göra med dessa produkter, båda är shakers, bara gjorda på olika sätt:

Här har jag använt det tillhörande die-setet för att skära ut alla stämplade bilder men även hålen i den vita panelen. Plasten är sedan monterad direkt på den vita panelen och jag har gjort ett utrymme för varje shaker med paljetter och glitter i. Bilderna är sedan lagda ovanpå detta så att allt skakmaterial kan få skaka fritt där inne.

Här har jag använt add-on dien för att skapa en shaker som sedan är klistrad på min kortpanel. Båda varianterna fungerar och är enkla att göra, det beror på vilket slutresultat man vill ha.

Årets sladdis

Denna kategorin går ju direkt till de nya distressfärgerna Speckled Egg, Crackling Campfire och Rustic Wilderness. Distress ink kom till marknaden redan i februari 2004 på en mässa som hette ”HIA trade show” (nu kallas den Creativation). Det allra första som släpptes var 5 nyanser av brunt och svart. Totalt så fanns 61 färger men i maj 2020 ändrades detta då vi fick stifta bekanskap med färg 62; Speckled egg. Det lovades också ytterligare 12 nya färger, utspridda på ungefär 18-24-månaders period. När en ny färg kommer så släpps alla produkter med en gång, förutom Mini Distress Ink och Distress Crayon som man kommer släppa efter ett visst antal färger har släppts. För Mini Distress Ink är det 4 färger och för Distress Crayon är det 3 färger. Distress ink säljs dock i de stora dynorna redan från start.

I augusti 2020 kom sedan Crackling campfire, en intensivt röd-orange färg.

Och i november 2020 fick vi stifta bekantskap med Rustic Wilderness, en riktigt djup grön.

När nästa färg kommer vet vi i skrivande stund inte men om de följer mönstret så borde vi kunna få se något i februari-mars 2021.

Årets största villhöver

Knappt hade väl Mama Elephant släppt Little Gnome Agenda förrän den tog slut, både hos återförsäljarna och de själva. De verkade dock ha förutsett korrekt och lagrena fylldes snabbt på och teamet var inte sena att producera julkort med dessa urgulliga tomtar.

Malin visar upp några härliga varianter från detta blogginlägg i december:

Diesen var slut när jag inhandlade mina stämplar så jag körde istället på one-layer kort och då blev det så här:

Här stämplade jag flera paneler med samma tomtar. Pappret är Neenah Solar White i 110 och jag har färglagt med Copic markers. God jul stämpeln kommer från Hänglar & Wings.

 

Liknande variant men liggande istället. Här testade jag att göra lite granbarrsbakgrund bakom mina tomtar. Jag kommer nog att investera i diesen för jag tycker om att kunna designa den typen av scener men det här fungerar också.

Årets variant

Sista kategorin ut blir Årets variant och denna går till; Transfer Gel Duo som du hittar i vår Folie-kategori. Helt plötsligt så gjorde foil lite comeback eftersom man nu inte behövde en laminator för att kunna använda detta utan det räckte endast med denna produkten, lite torktid och en stansmaskin som t.ex Big Shot. Det finns även en produkt som heter ”Transfer gel” som används på samma sätt som denna men den KRÄVER en laminator för att det ska fungera. Båda produkterna appliceras dock på samma sätt som Therese har beskrivit i detta blogginlägg från 2019.

På vårt Instagram-konto kan du se hur man använder just DUO-varianten i denna Höjdpunkt. Nedan så har jag använt mig av Transfer Gel DUO och en stencil från Tim Holtz och en Deco Foil som heter Rainbow Shatter. Stämpelsetet är från My Favorite Things.

 

Detta får avsluta detta inlägg om Årets produkt. Håller ni med om mina produker här ovan eller har ni andra favoriter? Skriv i kommentarerna!

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar